Garai Seprőgyártó egyéni céget 1986-ban Garai Béla indította el utcai seprőgépek henger- és korongseprőinek gyártásával. A Kommunális Szolgáltató Kft. alkalmazottjaként seprőgépek elkopott seprőit kellett pótolnia. Felismerte a területen tátongó piaci rést, és a vállalkozás beindításával reagált a piac igényeire. Saját fejlesztésen alapuló tevékenységét 1991-től főállásban folytatta tovább.

A vállalkozás városgazdálkodási vállalatok úttisztító gépeihez való gyártással kezdte tevékenységét. Az első alapgép az NDK IFA seprőgép volt, melyhez csatlakoztak a jobb, nyugati gyártmányú gépek, különböző seprőkkel. Hazai alapanyagokból, saját tervezésű és gyártású készülékkel a gépekhez tartozó import kefék gyártásába kezdett. Megindult a fejlesztés, a vállalkozás fejlődése.

Ezt követően az országos közút kezelő és útépítő gépek keféi, seprői kiszélesítették a termékválasztékot. Az adott gyártókapacitással és a meglévő gépparkkal tovább terjeszkedett az ipar több területére, jelenleg az építőipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a gépipar, valamint a környezetvédelem területét látja el különböző termékeivel.

Folyamatosan saját erőből fejlődött a cég, s bővültek a seprők fajtái és az alkalmazott technológiák is.
Megjelentek saját fejlesztései: traktorhoztargoncáhozrakodógéphez és tehergépkocsihoz csatlakoztatható portartályos, vízpermetezővel ellátott seprő adapter, hidromotor hajtással.

A fejlődés következő lépcsőfokában 2006-ban, pályázati támogatás keretében a Győri Nemzetközi Ipari Park területén, 2000 m2-es telephelyen egy 500 m2-es üzemcsarnok készült el. Azóta itt zajlik a gyártás.
Az új telephely elengedhetetlen a fejlődéshez, így eredményeképpen kellő méretű gyártóhellyel rendelkezik a speciális seprűk készítéséhez, emellett kitűnő lehetőség az Ipari Park nyújtotta infrastrukturális előnyök és lehetőségek kihasználására.

A vállalkozás jelenleg 5 fő, szakmailag magasan képzett, és a kefegyártás területén tapasztalattal bíró alkalmazottal rendelkezik, és az egész ország területén igény mutatkozik egyedi, minőségi termékeire. Ezen kívül Szlovéniába, egy betoncserép gyártó gép keféit exportálja, illetve Németországban, a Robix seprőgép keféinek legyártására rendelkezik megrendeléssel.